یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
1401/10/10 - 19:50

«امروز» از نشانه رکود در اقتصاد دنیا گزارش می دهد

رشد پایین برای همه

 امروز- لیلا زمانی
آژانس بین‌المللی رتبه‌بندی فیچ در گزارش جدید خود یک بار دیگر پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی جهان (GDP) در سال آینده میلادی را کاهش داد.
به گزارش راشاتودی، آژانس بین‌المللی رتبه‌بندی فیچ در گزارش جدید خود یک بار دیگر پیش‌بینی تولید ناخالص داخلی جهان (GDP) در سال آینده میلادی را کاهش داد.
این مؤسسه کاهش چشم انداز را به افزایش نرخ تورم و بدتر‌شدن چشم انداز بازار املاک چین نسبت داد.فیچ اکنون پیش‌بینی می‌کند که تولید ناخالص داخلی جهان در سال 2023 به میزان 1.4 درصد رشد خواهد کرد که نسبت به رقم 1.7 درصد ثبت شده در گزارش ماه سپتامبر این مؤسسه، کاهش نشان می‌دهد.این آژانس رتبه‌بندی پیش‌بینی خود را برای رشد اقتصاد آمریکا در سال آینده از 0.5 درصد به 0.2 درصد کاهش داد، چرا که سرعت اجرای سیاست‌های پولی سخت‌تر افزایش می‌یابد. همچنین پیش‌بینی رشد چین را «با محو شدن چشم‌انداز بهبود در بازار املاک» از 4.5 درصد به 4.1 درصد کاهش داد.
در عین حال، مؤسسه فیچ چشم انداز رشد خود را برای منطقه یورو در سال 2023 به 0.2 درصد از منفی 0.1 درصد بهبود بخشید و خاطرنشان کرد که بحران گاز این منطقه کمی کاهش یافته است، اما افزایش شدید نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا بر تقاضا تأثیر می‌گذارد.
در این گزارش آمده است که خطر کمبود گاز طبیعی در اتحادیه اروپا و سهمیه بندی در زمستان امسال به دلیل افزایش واردات LNG و کاهش مصرف گاز کاهش یافته است.
به گفته فیچ، با این حال، بحران هنوز به پایان نرسیده است و قیمت های بالای عمده فروشی گاز همچنان بر هزینه‌های شرکت‌ها و بودجه خانوارها تاثیر می‌گذارد.
برایان کولتون، اقتصاددان ارشد فیچ، گفت: ثابت شده که مهار تورم سخت‌تر از حد انتظار است چرا که فشار قیمت‌ها گسترده‌تر و ریشه‌دارتر می‌شود. بانک های مرکزی باید بی‌رحمانه سیاست‌های خود را انجام دهند. این (فشار) برای رشد خوب نخواهد بود.
این گزارش تاکید می کند که انتظار می رود رکود اقتصادی در منطقه یورو و بریتانیا از اواخر سال 2022 آغاز شود و در ایالات متحده در سه ماهه دوم و سوم سال 2023 شروع شود. بیکاری احتمالا در سال آینده میلادی در ایالات متحده و بریتانیا به بالای 5 درصد خواهد رسید.
اقتصاد دنیا در 2023 وارد رکود می‌شود
مرکز تحقیقات اقتصادی و تجاری انگلیس اعلام کرد ادامه مبارزه سیاست‌گذاران با تورم و افزایش نرخ بهره بانک‌های مرکزی روند رشد اقتصاد در ۲۰۲۳ را متوقف و دنیا را وارد رکود می‌کند. به گزارش بلومبرگ، مرکز تحقیقات اقتصادی و تجاری انگلیس اعلام کرد افزایش نرخ بهره بانک‌های مرکزی با هدف مهار تورم باعث کوچک شدن بسیاری از اقتصادها شده و دنیا را در آستانه‌ رکود اقتصادی در 2023 قرار داده است.
 این مرکز اعلام کرد اقتصاد دنیا برای اولین‌بار در 2022 از 100 تریلیون دلار گذشت. اما ادامه مبارزه سیاست‌گذاران با تورم روند رشد اقتصاد در 2023 را متوقف می‌کند. در گزارش این مرکز آمده‌است:«دنیا در مبارزه با تورم هنوز به پیروزی نرسیده است، ما انتظار داریم بانک‌های مرکزی سیاست افزایش نرخ بهره را در سال جدید میلادی علی‌رغم هزینه‌های اقتصادی آن ادامه دهند. هزینه پایین آوردن تورم کاهش رشد اقتصادی در سال‌های آینده است».
 این یافته‌ها بدبینانه‌تر از آخرین پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول بوده‌است. این صندوق در ماه اکتبر هشدار داد بیش‌از یک‌سوم اقتصاد دنیا راکد خواهد شد و به‌احتمال 25 درصد رشد تولید ناخالص داخلی جهان کمتر از 2 درصد در سال جدید میلادی رشد خواهد کرد که نشانه رکود اقتصاد دنیاست.
 پیش‌بینی می‌شود تولید ناخالص داخلی دنیا تا 2037 با رشد اقتصادهای درحال توسعه 2 برابر شود. به‌این‌ترتیب شرق آسیا و منطقه پاسیفیک یک‌سوم تولید جهانی را در 2037 برعهده خواهند داشت و سهم اروپا تا کم‌تر از یک‌پنجم کاهش می‌یابد.
 با توجه به سیاست کرونای صفر و کند شدن روند رشد اقتصاد در چین، این کشور نمی‌تواند تا 2036 از آمریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا پیشی بگیرد. مرکز تحقیقات اقتصادی و تجاری انگلیس قبلاً پیش‌بینی کرده بود این اتفاق در 2028 می‌افتد. این مرکز با اشاره به احتمال تلاش پکن برای تحت کنترل درآوردن تایوان و تحریم‌های تجاری اعمال شده به دنبال آن، اعلام کرد پیامدهای جنگ بین چین و غرب چندین برابر شدیدتر از حمله روسیه به اوکراین خواهد بود که می‌تواند باعث رکود شدید اقتصاد و اوج گرفتن تورم شود.
 طبق پیش‌بینی‌های این مرکز، هند در 2032 سومین اقتصاد بزرگ دنیا خواهد بود. انگلیس طی 15 سال آینده، همچنان مقام خود را به‌عنوان ششمین اقتصاد بزرگ دنیا حفظ می‌کند و فرانسه به رتبه هفتم می‌رسد. اقتصادهای نوظهور با منابع طبیعی بسیار، رشد قابل‌توجهی خواهند داشت چون سوخت‌های فسیلی نقش مهمی در تلاش برای تغییر به سمت انرژی‌های پاک بازی می‌کنند.
اقتصاد دنیا وارد یک دهه رشد پایین می‌شود
اقتصاددان‌ها عقیده دارند دنیا باید حدود یک دهه رشد پایین اقتصادی را پشت سربگذارد و اقتصادهای توسعه‌یافته باید به رشد سالانه یک‌درصدی قانع باشند. به گزارش سی‌ان‌بی‌سی، اقتصاددان‌ها عقیده دارند اقتصاد دنیا یک دهه رشد پایین را تجربه خواهد کرد. اقتصادهای سراسر دنیا با شوک‌های بسیاری از حمله روسیه به اوکراین گرفته تا سیاست کرونای صفر چین و محدودیت‌های شدید کرونایی در این کشور مواجه شده‌اند که باعث افزایش تورم و تضعیف فعالیت‌های تجاری شده‌است.
 صندوق بین‌المللی پول حالا پیش‌بینی می‌کند رشد تولید ناخالص داخلی دنیا از 6 درصد در 2021 تا 3.2 درصد در 2022 و 2.7 درصد در 2023 کاهش یابد که ضعیف‌ترین رشد اقتصاد دنیا از 2001 بجز بحران مالی جهانی و دوره همه‌گیری کروناست.
دراین‌بین پیش‌بینی می‌شود تورم جهانی از 4.7 درصد در 2921 تا 8.8 درصد در سال جاری میلادی افزایش یابد و در سال آینده به 6.5 درصد برسد. تورم در 2024 هم 4.1 درصد خواهد بود، یعنی همچنان بالاتر از هدف بسیاری از بانک‌های مرکزی بزرگ دنیا. چین در روز سه‌شنبه با اعلام پایان رسمی قرنطینه برای مسافران ورودی از هشتم ژانویه تا حدی باعث راحتی خیال اقتصادهای دنیا و شرکت‌کنندگان بازار شد و به سیاست کرونای صفر خود که حدود 3 سال پابرجا بود پایان داد.
 تحلیلگران عقیده دارند بازگشایی اقتصاد چین نه‌تنها برای رشد سایر نقاط دنیا بلکه مخصوصاً برای رشد اقتصاد آمریکای لاتین و آفریقا اهمیت دارد اما باعث نمی‌شود رشد اقتصاد به‌سرعت به سطح قبل‌از بحران کرونا بازگردد. متخصصین بازار عقیده دارند دنیا باید حدود یک دهه رشد پایین اقتصادی را پشت سربگذارد و اقتصادهای توسعه‌یافته باید به رشد سالانه یک‌درصدی قانع باشند.
اقتصاد چین یخ می‌زند؟
نظرسنجی روز جمعه رویترز نشان داد که انتظار می‌رود فعالیت کارخانه‌های چین در ماه دسامبر کاهش بیشتری داشته باشد زیرا پایان سیاست کووید صفر و افزایش موارد ابتلا بر خطوط تولید تأثیر گذاشته است.
بر اساس پیش‌بینی ۱۴ اقتصاددان شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز، شاخص رسمی مدیران خرید بخش تولید مطابق با قرائت ماه نوامبر که پایین‌ترین سطح در هفت ماه گذشته بود، احتمالاً در ۴۸ ماه دسامبر باقی مانده است.
این داده‌ها اولین نگاهی اجمالی از اداره ملی آمار چین در مورد چگونگی تأثیرگذاری بر فعالیت کارخانه‌ها در ماه دسامبر پس از اینکه چین قوانین سختگیرانه کووید صفر خود را کاهش داد که مهار ویروس را بر بهره وری اقتصادی اولویت می‌داد، ارائه می‌دهد.در نتیجه، کسب‌وکارها اکنون باید با افزایش عفونت‌های کووید در نیروی کار مقابله کنند که باعث می‌شود برخی از تحلیلگران کمبود نیروی کار و افزایش اختلالات زنجیره تامین را پیش‌بینی کنند.
ترس از رکود جهانی به دلیل افزایش نرخ بهره، تورم و جنگ در اوکراین، تقاضای خارجی را تضعیف کرده است که احتمالاً بر تولیدکنندگان صادرات محور چین نیز تأثیر می‌گذارد که اکنون تحت فشار هستند تا موارد از دست رفته را جبران کنند. این بدان معناست که تولیدکنندگان با وجود تمرکز مجدد دولت بر پیگیری رشد اقتصادی، اکنون با زمستانی چالش برانگیز روبرو هستند.
اقتصاد روسیه به پله سوم کاهش رسید
یک نظرسنجی در روز جمعه نشان داد که فعالیت در صنعت خدمات روسیه برای سومین ماه متوالی در دسامبر کاهش یافته است زیرا شرکت‌ها با تقاضای ضعیف مصرف‌کننده در داخل، فشار تورمی شدید و کاهش تعداد مشتریان مواجه هستند.
شاخص مدیران خرید گلوبال اس‌اندپی برای خدمات روسیه از ۴۸.۳ در ماه گذشته به ۴۵.۹ کاهش یافت و سقوط بیشتر به زیر عدد ۵۰ داشت. گلوبال اس‌اندپی در بیانیه‌ای اعلام کرد که شرکت‌ها عنوان کردند که کاهش کسب‌وکار جدید به دلیل عدم اطمینان اقتصادی و کاهش قدرت خرید مشتریان در میان فشارهای شدید تورمی است.
تورم سالانه روسیه پنج تا هفت درصد در سال ۲۰۲۳ پیش‌بینی می‌شود که کمتر از نرخ دو رقمی امسال است اما همچنان بالاتر از هدف چهار درصدی بانک مرکزی است. ژئوپلیتیک به‌ویژه به بخش خدمات ضربه زده است زیرا تحریم‌های غرب علیه روسیه به دلیل اقدامات این کشور در اوکراین مشکلات لجستیکی را برای شرکت‌های روسی تشدید کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، اعتماد تجاری در دسامبر کاهش یافت و از ۶۱.۳ ماه قبل به ۴۵.۸ رسید. اس‌اندپی گلوبال گفت: بر اساس گزارش‌ها، نااطمینانی اقتصادی جهانی و تأثیر تورم بر قدرت خرید مشتریان، احساسات را به طرز چشمگیری کاهش داده است. سطح احساسات در پایین‌ترین حد خود از ماه مارس است.
سقوط آمریکا به جایگاه سومین اقتصاد دنیا تا سال 2075
بانک آمریکایی گلدمن ساکس پیش بینی کرد تا ۳۰ سال آینده وزن اقتصاد جهان به سمت آسیا سنگینی خواهد کرد و آمریکا تا سال ۲۰۳۵ به جایگاه دومین و تا سال ۲۰۷۵ به جایگاه سومین اقتصاد بزرگ دنیا سقوط خواهد کرد.
 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از نشنال‌نیوز، بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس آمریکا در دورنمای بلندمدت خود از اقتصاد دنیا اعلام کرد چین در حدود سال 2035 جای آمریکا را به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد دنیا می‌گیرد و انتظار می‌رود هند تا 2075 دومین اقتصاد بزرگ دنیا باشد. پس‌از این دو کشور آمریکا قرار خواهد داشت. کوین دالی و تاد گدمیناس، اقتصاددان‌های گلدمن در گزارش 45 صفحه‌ای خود نوشتند:«انتظار می‌رود وزن تولید ناخالص داخلی دنیا در 30 سال آینده به سمت آسیا باشد».
 در این گزارش آمده‌است پیش‌بینی می‌شود 5 اقتصاد برتر دنیا در 2050 چین،آمریکا، هند، اندونزی و آلمان باشند. نیجریه، پاکستان و مصر هم به‌خاطر افزایش سریع جمعیت و در صورت اتخاذ سیاست‌های مناسب، تا 2075 از جمله بزرگ‌ترین اقتصادهای دنیا خواهند بود.
 اقتصاددان‌های این بانک سرمایه‌گذاری عقیده دارند آمریکا علی‌رغم پیش‌بینی رشد بلندمدت تولید ناخالص داخلی، نمی‌تواند رشد یک دهه گذشته را در دهه آینده تکرار کند و احتمالاً رشد اقتصاد این کشور بسیار پایین‌تر از اقتصادهای بازارهای نوظهور از جمله چین و هند خواهد بود.
 طبق این گزارش، رشد اقتصاد دنیا بین سال‌های 2024 و 2029 به‌طور متوسط سالانه برابر با 2.8 درصد خواهد بود و پس‌از آن تدریجاً کاهش می‌یابد. این در حالی است که رشد اقتصاد دنیا طی یک دهه قبل‌از بحران مالی جهانی برابر با 3.6 درصد و در یک دهه قبل از بحران کرونا برابر با 3.2 درصد بود. دلیل اصلی کند شدن روند رشد اقتصاد کاهش رشد جمعیت دنیاست. رشد جمعیت کره زمین طی 50 سال گذشته از 2 درصد در سال تا کمتر از 1 درصد کاهش یافته است و سازمان ملل پیش‌بینی می‌کند این رقم تا 2075 به صفر برسد.
 این اقتصاددان‌ها عقیده دارند درحالی‌که نابرابری درآمد بین کشورها کاهش یافته، اما این نابرابری در داخل کشورها افزایش یافته است که چالش اصلی برای آینده جهانی شدن به حساب می‌آید.
بیشترین ضربه در رکود اقتصاد جهان به اروپا وارد می‌شود
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی OECD هشدار داد که بدترین بحران انرژی جهان از دهه ۱۹۷۰ در سال آینده میلادی باعث کاهش شدید رشد اقتصاد جهان خواهد شد و اروپا بیشترین ضربه را از این موضوع خواهد دید.
به گزارش رویترز، سازمان همکاری و توسعه اقتصادی OECD هشدار داد که بدترین بحران انرژی جهان از دهه 1970 در سال آینده میلادی باعث کاهش شدید رشد اقتصاد جهان خواهد شد و اروپا بیشترین ضربه را از این موضوع خواهد دید.
این سازمان اعلام کرد که چشم انداز ملی به طور گسترده ای متفاوت است، اگرچه اقتصاد بریتانیا قرار است از همتایان اصلی خود عقب بماند.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی پیش‌بینی می‌کند که رشد اقتصادی جهان از 3.1 درصد در سال جاری میلادی - کمی بیشتر از آنچه که در پیش‌بینی‌های سپتامبر خود پیش‌بینی کرده بود - به 2.2 درصد در سال آینده میلادی کاهش می‌یابد و در سال 2024 به 2.7 درصد افزایش خواهد یافت.ماتیاس کورمان، رئیس سازمان OECD در یک کنفرانس خبری برای ارائه آخرین چشم انداز اقتصادی این سازمان گفت: ما یک رکود را پیش بینی نمی کنیم، اما مطمئناً دوره‌ای از ضعف آشکار را پیش بینی می‌کنیم.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی همچنین اعلام کرد که رکود جهانی به طور نابرابر به اقتصادها ضربه می زند و اروپا بیشترین بار را متحمل می شود زیرا جنگ روسیه در اوکراین به فعالیت های تجاری ضربه می‌زند و باعث افزایش قیمت انرژی می شود.
این سازمان در ادامه پیش بینی کرد که اقتصاد 19 کشور منطقه یورو در سال جاری 3.3 درصد رشد خواهد کرد و سپس کاهش یافته و به 0.5 درصد در سال 2023 می‌رسد تا اینکه در سال 2024، 1.4 درصد رشد خواهد کرد.
سازمان OECD همچنین پیش‌بینی کرد آلمان که وزنه اصلی اقتصاد اروپاست و صنعت آن به شدت به صادرات انرژی روسیه وابسته است، در سال آینده میلادی 0.3 درصد کاهش رشد اقتصادی را تجربه خواهد کرد که این رقم کمتر از رکود 0.7 درصدی مورد انتظار در سپتامبر بود.

کد خبر : 4186
برچسب ها
اخبار مرتبط
نظرات بینندگان
بدون نظر
ثبت نظر
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
 
 
 
سیر تا پیاز وام تشویقی 500 میلیون تومانی برای این زوج ها!
تولید زیرزمینی لوازم آرایشی تقلبی در ایران
ارتقای تبادل الکتریکی میان ایران و همسایگان
جایگاه اینترنت ایران یک پله سقوط کرد
شهرداری یکی از عوامل بحران زاد و ولد موش‌ها در سطح تهران است
هزینه های بالای احداث؛ مانعی بر سر راه توسعه گلخانه های کشور 
خداحافظی با چک‌ بی‌محل؛ با سقف اعتباری صدور چک آشنا شوید
ابلاغیه جدید برای حل مشکل طلافروشان صادر شد
کاهش قیمت میوه به ضرر کشاورز است! 
تکاپوی ایران برای تقویت حضور در بازارحلال
 آماد‌‌‌ه پرد‌‌‌اخت مالیات شوید‌‌‌
مرغ گران نمی‌شود‌‌‌‌‌
مسافران گوش به زنگ باشند‌
تغییر ماهیت بازار مسکن از سرمایه‌ای به مصرفی
۴۸ منطقه آزاد به میدان آمده اند؟
جزئیاتی از کشف یک آسیب‌پذیری در مرورگر گوگل کروم
فروش کارتن یخچال کره‌ای با قیمت‌های میلیونی
شرایط دریافت وام ۳۰۰ میلیونی برای مستاجران اعلام شد
اختصاص یارانه شیرخشک به هر نوزاد تا سقف ۱۰ قوطی در ماه
سقف ۷ هزار لیتری هر کارت آزاد سوخت
شاید تسهیلات بانکی برای خواصی مثل زنجانی‌ها و شهرام جزایری‌ها پرداخت می‌شود اما به مردم محروم نه
تضمین نقش محوری شرکت‌های دولتی در توسعه اقتصادی
بازگشت لاتاریِ ثبت‌نام خودرو!
اطلاعیه وزارت کار برای متقاضیان سهام عدالت: به ما زنگ نزنید
تأمین آب تالاب هورالعظیم در اولویت است
سامانه خودنویس از دسترس خارج شد
طرح صیانت در دستورکار صحن علنی مجلس
بازار نیمه تعطیل است
چالش های توسعه استانی براساس برنامه هفتم
راه تامین ۱۶۰ میلیارد دلار برای توسعه میادین نفت و گاز 
لوازم خانگی ایرانی، هم از دوبی گرانتر است، هم از محصولات خارجی بی کیفیت تر است
 گوجه فرنگی و پیاز فعلا ارزان نمی‌شوند
خطر زندان بیخ گوش فروشندگان مسکن ملی
صف های خرید مرغ برچیده شد
پیوست عدالت در مالیات های مستقیم!
نرخ فرونشست محدوده تخت جمشید به ۱۷ سانتیمتر رسید
بدهی دولت به فروشندگان در طرح یارانه کالا برگ
قیمت عجیب و باورنکردنی میوه در بازار تهران
جرایم سنگین برای استخراج‌کنندگان غیرقانونی رمزارز
شگردهای دولت برای پیشرفت نهضت ملی مسکن

 

 

صفحه نخست درباره ما تماس با ما RSS
INFO@TODAYONLINE.IR

همه حقوق این سایت متعلق به روزنامه «امروز» است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است