یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
1401/12/01 - 21:02

درخواست طلافروش‌ها از بانک مرکزی:

لطفا سکه ضرب نکنید!

 رئیس اتحادیه تولیدکنندگان طلا و جواهر ضمن نقد فروش و عرضه سکه‌ها به مردم و تعداد بالای ضرب سکه توسط بانک مرکزی، گفت: طی جلسات اخیر با وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن گلایه‌‌ از عرضه بیش از حد سکه‌ها، خواستار کاهش عرضه و فروش قطعات سکه شده‌ایم و ایشان نیز پذیرفته‌اند. سید‌حجت شفایی، با حضور در یک برنامه تلویزیونی ضمن گلایه از ضرب بسیار زیاد سکه طی سال‌های اخیر و عرضه بالای سکه به مردم که سبب سوق تمایل مردم از خرید مصنوعات طلا به سمت خرید سرمایه‌گذاری سکه شده است، اظهار کرد: ایران جزو هفت کشور تولیدکننده طلا و تقریبا جزو ١٠ کشور مصرف‌کننده طلا در دنیاست؛ این درحالی است که افزایش ضرب سکه توسط بانک مرکزی و قرار دادن انواع قطعات سکه در اختیار عموم مردم، سبب شده که ذائقه مردم و فرهنگ کشور که مصرف‌کننده طلا بوده و به طلا اهمیت می‌دادند و در کنار کشورهای هند و خلیج فارس مصرف‌کننده طلا بودند، تغییر کند.
به گزارش اقتصاد۱۰۰, رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر، ضمن اشاره به اینکه از سال ١٣٩۶ به بعد، به دنبال برخی سیاست‌ها این فرهنگ ایران و ذائقه مصرف‌کنندگی طلا تضعیف شد، تصریح کرد: در گذشته سکه‌ها به هیچ‌وجه دارای حباب نبودند، اما اکنون متاسفانه حباب سکه که اشتغال‌زایی ندارد و در چرخه تولیدی هم قرار ندارد، از دستمزد مصنوعات طلا که در چرخه صنعت است و به حد قابل توجهی اشتغال‌زایی دارد، بیشتر است.
او ضمن تاکید و توصیه بر اینکه مردم به هیچ‌وجه به سمت خرید سکه نروند، گفت: متاسفانه در هیچ کجای دنیا، تا این حد که بانک مرکزی ایران ضرب سکه انجام می‌دهد، ضرب سکه ندارد و سکه در اختیار عموم مردم قرار نمی‌دهد. طبق آخرین آمار از ابتدای انقلاب تاکنون ٨٠ میلیون واگذاری سکه انجام شده که به عبارتی به ازای هر نفر یک سکه بهار آزادی است؛ این درحالی است که از منظر ما که صنعتگر هستیم، نباید تا این حد ضرب سکه صورت می‌گرفته است. سکه یادبود باید در تعداد کم باشد و ارزش آن حفظ شود، اما این روزها خرید و فروش سکه تبدیل به یک معامله رایج شده و فرهنگ مردم به سمت واسطه‌گری رفته است. این مقام صنعتی یادآور شد: از سال ١٣٩۶ که بانک مرکزی به بهانه تنظیم بازار سکه، بالغ بر ۶٢ تن سکه را واگذار کرد، تفکر و سلیقه مردم که در دهه‌های گذشته مصنوع طلا را ترجیح می‌دادند و اکثرا جنبه زینتی و مصرف‌کنندگی داشت به سمت سکه و سرمایه‌گذاری و واسطه‌گری سوق پیدا کرد. همین موضوع سبب شد انواع قطعات سکه‌ (سکه تمام، نیم و ربع سکه) بیشتر از پنج میلیون تومان دارای حباب باشند. این حباب را مردم می‌پردازند؛ این درحالی است که مصنوعات طلا که تولیدی و صنعتی است و نیروی اشتغال بسیار هم به کار می‌گیرد، تنها اجرت ساخت پرداخت می‌شود که نهایتا یک میلیون تومان است.
شفایی با بیان اینکه آخرین ضرب سکه مختص سال ١٣٨۶ است، تصریح کرد: اگر بانک مرکزی فردا تصمیم بگیرد که ضرب سکه ١۴٠٢ انجام دهد، حباب ٨٠ میلیون سکه به یکباره ریزش خواهد کرد و مردم متضرر خواهند شد. قربانی اصلی حباب سکه و نوسان قیمت طلا، تولیدکنندگان صنعت طلا و جواهر و مردم هستند. زمانی که تخصصی موضوع مورد بررسی قرار گیرد، این سوال مطرح است که چرا سکه‌ای که هیچ ارزش افزوده تولیدی و اشتغال‌زایی ندارد، باید پنج میلیون تومان حباب داشته باشد. او افزود: در مقابل ١٠ هزار واحد تولیدی در پنج استان کشور فعالیت می‌کنند که بسیار هم اشتغال‌زایی دارد، اما ضرب سکه و واگذاری آن به مردم، سبب شده که صنعت طلای کشور تضعیف شود. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادر کندگان طلا و جواهر خاطرنشان کرد: کشوری همچون ترکیه که در گذشته، متقاضی طلای دست دوم ایران بوده است، اما اکنون جزو بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا است. او اعلام کرد: تنها در شهر تهران ٧٠٠ جواز کسب سکه فروشی اتحادیه طلا و جواهر تهران ارائه شده است. همچنین ۵٩٨ صرافی را هم بانک مرکزی مجوز داده است؛ بنابراین بالغ بر هزار و ٣٠٠ واحد تنها سکه فروشی در تهران است که در ایران بسیار عدد قابل توجهی می‌شود. شفایی از مسوولان خواستار شد: درخواست ما توجه به تولید صنعت طلاست. ضمن اینکه از مسوولان و به ویژه بانک مرکزی درخواست داریم که ضرب سکه و عرضه تا این میزان کاسته شود؛ در این رابطه جلساتی هم با وزیر امور اقتصادی و دارایی (حدود دو هفته پیش) داشته‌ایم و درخواست کردیم که ضرب سکه و عرضه به این میزان جلوگیری شود و ایشان نیز موافقت کرده‌اند. گفتنی است که با وجود اینکه این مقام صنعتی اعلام کرده است که وزیر اقتصاد کاهش عرضه سکه با پذیرفته است، اطلاعیه‌های بانک مرکزی حاکی از آن است که همچنان ربع سکه ‌میهمان بورس کالا خواهد بود.

کد خبر : 4457
برچسب ها
اخبار مرتبط
نظرات بینندگان
بدون نظر
ثبت نظر
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
 
 
 
سیر تا پیاز وام تشویقی 500 میلیون تومانی برای این زوج ها!
تولید زیرزمینی لوازم آرایشی تقلبی در ایران
ارتقای تبادل الکتریکی میان ایران و همسایگان
جایگاه اینترنت ایران یک پله سقوط کرد
شهرداری یکی از عوامل بحران زاد و ولد موش‌ها در سطح تهران است
هزینه های بالای احداث؛ مانعی بر سر راه توسعه گلخانه های کشور 
خداحافظی با چک‌ بی‌محل؛ با سقف اعتباری صدور چک آشنا شوید
ابلاغیه جدید برای حل مشکل طلافروشان صادر شد
کاهش قیمت میوه به ضرر کشاورز است! 
تکاپوی ایران برای تقویت حضور در بازارحلال
 آماد‌‌‌ه پرد‌‌‌اخت مالیات شوید‌‌‌
مرغ گران نمی‌شود‌‌‌‌‌
مسافران گوش به زنگ باشند‌
تغییر ماهیت بازار مسکن از سرمایه‌ای به مصرفی
۴۸ منطقه آزاد به میدان آمده اند؟
جزئیاتی از کشف یک آسیب‌پذیری در مرورگر گوگل کروم
فروش کارتن یخچال کره‌ای با قیمت‌های میلیونی
شرایط دریافت وام ۳۰۰ میلیونی برای مستاجران اعلام شد
اختصاص یارانه شیرخشک به هر نوزاد تا سقف ۱۰ قوطی در ماه
سقف ۷ هزار لیتری هر کارت آزاد سوخت
شاید تسهیلات بانکی برای خواصی مثل زنجانی‌ها و شهرام جزایری‌ها پرداخت می‌شود اما به مردم محروم نه
تضمین نقش محوری شرکت‌های دولتی در توسعه اقتصادی
بازگشت لاتاریِ ثبت‌نام خودرو!
اطلاعیه وزارت کار برای متقاضیان سهام عدالت: به ما زنگ نزنید
تأمین آب تالاب هورالعظیم در اولویت است
سامانه خودنویس از دسترس خارج شد
طرح صیانت در دستورکار صحن علنی مجلس
بازار نیمه تعطیل است
چالش های توسعه استانی براساس برنامه هفتم
راه تامین ۱۶۰ میلیارد دلار برای توسعه میادین نفت و گاز 
لوازم خانگی ایرانی، هم از دوبی گرانتر است، هم از محصولات خارجی بی کیفیت تر است
 گوجه فرنگی و پیاز فعلا ارزان نمی‌شوند
خطر زندان بیخ گوش فروشندگان مسکن ملی
صف های خرید مرغ برچیده شد
پیوست عدالت در مالیات های مستقیم!
نرخ فرونشست محدوده تخت جمشید به ۱۷ سانتیمتر رسید
بدهی دولت به فروشندگان در طرح یارانه کالا برگ
قیمت عجیب و باورنکردنی میوه در بازار تهران
جرایم سنگین برای استخراج‌کنندگان غیرقانونی رمزارز
شگردهای دولت برای پیشرفت نهضت ملی مسکن

 

 

صفحه نخست درباره ما تماس با ما RSS
INFO@TODAYONLINE.IR

همه حقوق این سایت متعلق به روزنامه «امروز» است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است