جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
1399/09/24 - 12:37

بهبود سریع بیماری کووید-۱۹ با ترکیب دو دارو

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد، افزودن داروی آرتریت به نام باریسیتینیب (Baricitinib) به موارد درمانی کووید-۱۹ که شامل داروی ضدویروسی ازجمله رمدیسیور (remdesivir) باشد، ممکن است مدت‌زمان بهبودی درمان را یک روز یا بیشتر به‌ویژه در افراد با بیماری کووید شدید کاهش دهد.

امروز- به گزارش نیویورک‌تایمز، نتایج این کار آزمایی بالینی با حمایت دولت بیش از سه هفته پس از صدور مجوز استفاده اضطراری سازمان غذا و دارو ایالات‌متحده، اطلاع‌رسانی شده است. در ماه گذشته، سازمان بهداشت جهانی به دلیل عدم وجود شواهد در مورداستفاده از این دارو استفاده از رمدیسیور را به‌عنوان درمانی برای بیماران کووید-۱۹ توصیه کرد. در ماه جاری بسیاری از محققان، از عدم حمایت از داده‌های پیشرفت تحقیقات دارویی خود ناخشنود هستند.

نتایج محدودی که پیش‌ازاین از طریق اخبار منتشرشده بود، نشان می‌دهد بیماران مبتلابه کووید-۱۹ بستری در بیمارستان تحت درمان با باریسیتینیب و رمدیسیور یک روز سریع‌تر از کسانی که تنها رمدیسیور دریافت کرده بودند، بهبود یافتند.

برخی استفاده از درمان ترکیبی به دلیل قیمت بالای باریسیتینیب که ممکن است برای هر بیمار حدود ۱۵۰۰ دلار باشد و همچنین عوارض جانبی مانند لخته شدن خون را مورد سوال قراردادند. چندین پزشک سوال کردند که آیا افزودن باریسیتینیب ارزشمند است، زیرا استروئیدهایی مانند دگزامتازون ارزان و به‌طور گسترده در دسترس هستند. البته تصور می‌شود که  باریسیتینیب و دگزامتازون با مهار التهاب بیش‌ازحد در درمان بیماران مبتلابه کووید شدید کارایی دارند.

اما مقاله جدید منتشرشده در مجله پزشکی نیوانگلند جزئیات بیشتری به نتایج منتشرشده افزوده است. در این مقاله ذکرشده است که برخی از زیرگروه‌های بیماران از افزودن باریسیتینیب بسیار بیشتر از دیگران بهره‌مند می‌شوند. در این کار آزمایی بیش از ۱۰۰۰ بیمار بیمارستانی مبتلابه کووید-۱۹ شرکت کردند و همگی آنان داروی رمدیسیور دریافت کردند. افراد نیازمند به میزان بالای اکسیژن و یا دستگاه تنفس مصنوعی غیرتهاجمی داروی باریسیتینیب نیز دریافت کردند و هشت بار سریع‌تر بهبود یافتند.

دکتر بوگوما کابیسن تیتانجی، پزشک بیماری‌های عفونی در دانشگاه اموری ایالات‌متحده و پیشگام مطالعات اولیه باریسیتینیب علیه ویروس کرونا، می‌گوید: «من فکر می‌کنم داده‌ها به‌وضوح نقش باریسیتینیب را در درمان سریع‌تر بیماری کووید-۱۹ پشتیبانی می‌کنند».

دکتر تیتانجی همچنین خاطرنشان کرد، داده‌ها حاکی از آن است که در صورت استفاده از باریسیتینیب با داروی رمدیسیور تعداد مرگ‌ومیر بیماران و استفاده از دستگاه تنفس نیز کاهش می‌یابد؛ اما این نتایج، مانند نتایجی که زمان بهبودی سریع‌تری را بیان می‌کند در بین شرکت‌کنندگان آزمایش یکسان نبود.

دکتر لورن هندرسون، روماتولوژیست کودکان در بیمارستان کودکان بوستون اظهار کرد: نتایج و احتمال وجود گزینه درمانی دیگری علیه ویروس کرونا دلگرم کننده است.

اما وی و چندین متخصص دیگر افزودند: هنوز ممکن است دگزامتازون پیش‌فرض دارویی برای بیماران کووید-۱۹ شدید باشد که به پشتیبانی تنفسی نیاز دارند.

نتایج تحقیقات نشان داده است، دگزامتازون، برخلاف باریسیتینیب از مرگ‌ومیر بیماران مبتلابه کووید شدید جلوگیری می‌کند. دکتر ارین مک کراری، داروشناس بیماری‌های عفونی در دانشگاه پیتسبورگ گفت: دگزامتازون داروی ارزان و قابل‌دسترس است، درحالی‌که باریسیتینیب بیشتر به‌عنوان یک داروی خاص در نظر گرفته می‌شود و به‌طور بالقوه موانعی در زنجیره تامین ایجاد می‌کند.

چندین متخصص نیز به آزمایش‌های دیگر موسسه ملی بهداشت اشاره کردند که مقایسه‌ای با دو روش درمانی را اجرا کردند؛ در یک روش بیماران بستری‌شده در بیمارستان را با رمدیسیور و باریسیتینیب تحت درمان قرار دادند و گروه دیگری که برای آنان رمدیسیور را با دگزامتازون تجویز کردند. دکتر مک کری همچنین به اهمیت مطالعه بیمارانی که هم باریسیتینیب و هم دگزامتازون دریافت می‌کنند، برای تعیین وجود مزایای فزاینده اشاره کرد.

دکتر آندره کالیل، پزشک بیماری عفونی در مرکز پزشکی دانشگاه نبراسکا و محقق اصلی مقاله جدید خاطرنشان کرد: درحالی‌که دگزامتازون قبلا به‌عنوان یک درمان کاملا پذیرفته‌شده برای کووید-۱۹ تبدیل‌شده است، اما این استروئید هنوز به مطالعه بیشتری نیاز دارد. وی به بسیاری از مسائل جدی ایمنی با این دارو اشاره کرد. مانند سایر استروئیدها، دگزامتازون که به‌طور گسترده التهاب را کاهش می‌دهد، می‌تواند با عوارض جانبی ناخواسته‌ای ازجمله تشدید شرایطی مانند دیابت یا پوکی استخوان همراه شود.

کد خبر : 2111
برچسب ها
اخبار مرتبط
نظرات بینندگان
بدون نظر
ثبت نظر
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
 
 
 
حمایت و توانمندسازی مردم برای زندگی سالم
افزایش شیب کاهش فشار مالیاتی بر تولید
جایگاه مبهم خصوصی سازی و بخش خصوصی در تولیدات صنعتی
حلقه مفقوده برندسازی در سبک زندگی ایرانی
مزیت «توسعه انسانی بالا» در ایران
توسعه اقتصادی یعنی پیوند مردم با بازار سرمایه 
شمارش معکوس برای رونمایی از نقشه راه همه جانبه
اعطای تسهیلات نولید با کمترین سخت گیری
تامین برق پایدار صنایع با مشارکت مردم
۱۱ بندی که بحران مسکن را کنترل خواهد کرد
نقش دولت در توسعه زیربناهای مناطق معدنی
جهانی شدن با ارائه تسهیلات ویژه
تلاش متخصصان ایرانی در مسیر افزایش تولید گاز
رقابت میان مقاصد صادراتی ایران
 متوازن سازی بازار شب عید
بخش آگهی‌های «دیوار» و «شیپور» مسدود شد
سکوهای اینترنتی فقط تحویل دارو درب منزل است
برخی از آزمایشگاه‌ها برای فرار از ورشکستگی برگه‌های تقلبی آزمایش صادر می‌کنند
قدرت خرید مستاجران ته کشید
نفوذ گازی ایران در منطقه
کاهش سقف برداشت از حساب بانکی
۴۰ هزار خودروی وارداتی تا تابستان پلاک‌گذاری می‌شود
عده‌ای در ناراحت کردن مردم فوق تخصص دارند
تقاضای بازنشستگی پیش از موعد افزایش یافت
اجاره‌بها از ابتدای اردیبهشت‌ماه افزایش یافت
خدمات فنی- مهندسی در صدر جدول صادرات
استفاده از سپرده‌های متوفیان با الکترونیکی شدن مالیات بر ارث
ساعت کاری ادارات از خرداد تغییر می‌کند؟
گسترش روابط ایران با کشورهای هدف صادراتی
پایان روزهای از دست رفته رشد اقتصادی
برگ های برنده بازیگر۱۰۰ میلیون تنی
سکه با دلار ۹۳ هزار تومانی حراج شد
جای خالی آبزیان در سبد غذایی مردم
واحدهای کوچک متراژ مناسب بازار مسکن کشور نیست
اسنپ و تپسی گزینه «عجله دارم» را حذف کنند
ساعات کاری ساتنا و پایا تغییر کرد
قیمت محصولات لبنی تا پایان ماه رمضان تغییر نمی‌کند
از سبد جدید غذایی و خط فقر رونمایی شد
مدیریت تقاضا در بازار ارز پایان سال
اقدامات ایران در حوزه مبارزه با پولشویی

 

 

صفحه نخست درباره ما تماس با ما RSS
INFO@TODAYONLINE.IR

همه حقوق این سایت متعلق به روزنامه «امروز» است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است